Ett nytt politiskt landskap – Något (C) och (Fp) bör förstå.

Foto: SCANPIX

Foto: SCANPIX

Vi är inne på andra dagen av den här nya mandatperioden och Alliansen ropar i falsett att allt är katastrof och låser sig in sig i gamla mönster med blockpolitik. Det Sverige behöver just nu är en handlingskraftig regering och det som är Stefan Löfvens starka sida är sin erfarenhet med att förhandla inom det fackliga arbetet.

Därför kan jag tycka att Löfvens val att inte ta med Vänsterpartiet i en regeringsdiskussion var det bästa valet han kunde göra. För vi ska komma ihåg att ett av Löfvens mål med regeringsbildningen är att splittra blockpolitiken och skapa breda överenskommelser i viktiga politiska frågor som te.x Energi-, miljö- och försvarspolitiken.

Dessutom är både Centern och Folkpartiet är lika lite sugna på att ge Sverigedemokraterna inflytande som resten av partierna så jag tror att (C) och (Fp) kommer ge med sig i slutändan, speciellt med tanke på att deras egna väljare och näringslivet vill att de ska samarbeta med (S) och (Mp).

Vi lever i ett helt nytt politiskt läge nu – Det är dags att Centern och Folkpartiet tar ansvar för nationen. 

Annonser

2 kommentarer on “Ett nytt politiskt landskap – Något (C) och (Fp) bör förstå.”

  1. […] Fler som skrivit: Helle Klein, Johan Westerholm, Badlands Hyena, Peter Johansson, Sjätte Mannen, Markus Mattila […]

  2. Röstade på SD skriver:

    ”Och det känns för jävligt att Socialdemokraterna väljer bort ett politiskt samarbete i en regering med Vänsterpartiet, om man ser det från vårt byggjobbar perspektiv. Stefan Löfven har inte fått någon fullmakt från oss att föra en högerpolitik. Det är ett svek att tro att vi kan samarbeta med dem som kört över oss i åtta år.”

    http://www.svt.se/opinion/stefan-du-ar-en-svikare


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s