Snälla Bodil Sidén och Moderaterna – ha koll på historien och basic samhällskunskap!

Det är inte första gången representanter för Moderaterna visar prov på historielöshet och historierevision. Men att i en debattartikel helt seriöst använda frasen ”Bevara Sverige Svenskt” bör väl ändå ses som ett grovt övertramp vad gäller smakfullhet och sunt förnuft?

Så dumt så klockorna stannar!

Så dumt så klockorna stannar!

Varför tar man som politisk sekreterare för Moderaterna ens meningen ”Bevara Sverige Svenskt” i sitt vokabulär när det bör vara enkel samhällskunskap att veta om att det var en nynazistisk organisation på 90-talet som kampanjade för att deportera invandrare, försämrad aborträtt, förbud mot internationell adoption bland annat.

Dessutom blir jag besvärad och arg över den uppenbara brist av historiekoll, eftersom Bodil i sin artikel skriver om att hon är så stolt över många av de sociala reformer som vi har fått igenom i Sverige. Detta samtidigt som hon företräder ett parti som i majoriteten av fallen varit kraftiga motståndare till.

Vem var det som var den drivande kraften vad gäller allmän rösträtt? Inte var det moderaterna iaf.

Vem var det som var den drivande kraften vad gäller den svenska modellen? Inte var det moderaterna iaf.

Så snälla Bodil Sidén och Nya Moderaterna, skall ni skriva debattartiklar. 

Håll snälla koll på historien och basic samhällskunskap. 

Annonser

One Comment on “Snälla Bodil Sidén och Moderaterna – ha koll på historien och basic samhällskunskap!”

 1. Johan N skriver:

  Du kallar dig demokratisk, men tycker du det är demokrati att försöka smutskasta en meningsmotståndare genom att medvetet missförstå trots att du knappast på riktigt kan tro att hon använde uttrycket ”helt seriöst”, utan måste ha förstått att hon använde det som ett lite provocerande och högst historiemedvetet ”återtagande av orden”? Även om man förstås kan ha synpunkter på om det var plumpt eller intelligent utfört.

  Det är ingen ursäkt att skylla på att någon teoretisk annan person hade kunnat missförstå på riktigt. Att försöka lura fram antipatier för andra partier är i min värld inte ett dugg mer demokratiskt än att hota sig till röster.

  Om du tycker om billiga politiska poänger så kan du ju roa dig med att läsa SSUs ungomsrapport och handlingsprogram, där det ”helt seriöst” (betydligt mer seriöst än Bodil) står att läsa att ”Arbete ger frihet”.

  Bodil nämner ingenstans i debattartikeln det egna partiet utan vi får anta att hon är stolt som SVENSK över det öppna och tillåtande land vi lever i. Det känns också lite patetiskt att slå sig för bröstet för gamla reformer som du inte själv var med och kämpade för och som i princip varje nu aktiv moderat stödjer till fullo.

  Men det kanske är viktigt för dig med vi-och-dom-tänk? Det är det för Jimmie också.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s