Moderater gillar blockknappen när kritik från oppositionen växer.

Det finns en sak som jag har stött på mer och mer av under de senaste månaderna på sociala medier, det är att moderater i allt större utsträckning har börjat blocka oliktänkande. Det är flera av mina Twitter-followers som har vittnat om detta.

Jag råkade ut för detta för några dagar sedan då jag efter att ha kommenterat en status som Kent Persson hade skrivit på sin officiella facebooksida hade blivit blockad. Det intressanta var att han hade tagit bort min kommentar först och jag frågade varför – försökte söka efter hans konto och jag fick inga träffar – Jag hade blivit blockad.

Detta har även skett på hans: Twitter-konto och Instagram-konto. Han gillar inte att hans politik skall bli emotsagd. Den absoluta objektiva sanningen.

Det finns vittnen som säger att de har blivit blockerade av flera ledande moderata företrädare, tex: Anna Kinberg Batra, Kent Persson, Delmon Haffo, Lena Asplund och Katarina Brännström. Den sistnämnda blockade mig för flera månader sedan och skrev sedan följande tweets efter att ha blockat mig:

561995_10151830438848732_277569884_n 1185128_10151870591578732_1643635494_n

Då infinner sig frågan: Är detta verkligen värdigt moderata riksdagsledamöter? Jag är ärlig och erkänner att jag har blockerat ett fåtal – oftast anonyma troll som inte kan bete sig på sociala medier.

Hur ser Moderaterna på sina riksdagsledamöters beteenden på sociala medier? Är det sanktionerat av partiledningen? Är det bara flera osammanhängande ”sammanträffanden”? Är det så att vissa moderata riksdagsledamöter inte kan tåla kritik mot den politik som de har drivit sedan 2006 och då blockar? Har vissa moderater slut på argument för sin misslyckade jobbpolitik?

Lars Beckman blockar inte människor i alla fall.

Än så länge.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s