Moderat riksdagsledamot hävdar att människor ska förlita sig mer på sina anhöriga vad gäller vård och omsorg.

En sak som är återkommande i Moderaternas argumentation är att dem vill behålla den offentligt finansierade välfärden och att dem inte vill förändra den drastiskt. Men stämmer det verkligen?

Vill Moderaterna minska ner på den offentligt finansierade välfärden? (Bild: Sveriges Riksdag)

Vill Moderaterna minska ner på den offentligt finansierade välfärden? (Bild: Sveriges Riksdag)

I Sveriges Radio där den moderata riksdagsledamoten Jessica Polfjärd intervjuas så dyker det upp några intressanta saker:

”Världen blir mindre, så blir också Sverige. Man kan behöva flytta på sig för att hitta ett nytt arbete. Och vi vet att unga människor är lite rörligare när det gäller att flytta till andra orter, än vad man kanske är när man har etablerat sig både på arbetsmarknaden men också när det gäller familj. Det är positivt att människor rör på sig, säger Jessica Polfjärd.

Hon vill också att anhöriga och vänner ska ta hand om omsorgen istället för att vi återgår till enkla men avlönade jobb där vi tar hand om varandra.Sveriges Radio

Notera det sista stycket, anser Polfjärd att den offentligt finansierade välfärden skall minskas ner och att människor istället skall börja förlita sig på närstående och anhöriga? Håller vi på att se en förändring i retoriken angående välfärden från Moderaternas sida? Kommer moderaterna nu vara ärliga med sitt uppsåt med att riva ner den offentligt finansierade välfärden som vi Socialdemokrater byggt upp under hela 1900-talet?

Eller är det helt enkelt bara så att Kent Persson inte har ordning på sina höns i sin hönsgård? 

Annonser

2 kommentarer on “Moderat riksdagsledamot hävdar att människor ska förlita sig mer på sina anhöriga vad gäller vård och omsorg.”

 1. Sven Dom skriver:

  Du har skrivit ”dem vill behålla” och det är som att höra falska toner. Snälla , lär dig hantera det svenska språket:
  De vill behålla
  De vill behålla
  De vill behålla
  De vill behålla
  De vill behålla

  De vill behålla bollen på sin planhalva, men ingen gav dem bollen.
  Han/hon vill behålla x på sin y, men ingen gav honom/henne x.

  Förstår du mönstret? Det är inte särskilt svårt men det låter fruktansvärt när det är felskrivet. Det blir alldeles obegripligt korkat!

  Lycka till med svenska språket!

 2. Sven Dom skriver:

  Angående sakinnehållet så är den mest uppenbara bristen i deras resonemang att inte alla har anhöriga och av de som har anhöriga finns det dom som i ren okunnighet är till mer skada än nytta ( av ren okunnighet eller annan orsak). Det kan även vara så att det är de anhöriga som ligger bakom den svåra situation som en person befinner sig i.
  Fördelen med att vi är fler än de närmast anhöriga i ett samhälle är den att vi kan hjälpa varandra på ett helt annat sätt. Det skulle mycket väl kunna vara själva meningen med livet.
  Varken nya eller gamla moderater tycks ha en susning om dessa dynamiska egenskaper som inryms i mänsklighetens kapacitet. De har väl sin bas i enfaldig ekonomisk litteratur som svarar mot deras egen nivå av okunskap om mänskligheten. Den rationelle mannen är deras centralfigur och ljusgestalt som leder dem i en riktning de inte själva förmår rikta kritik emot.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s