Sjukförsäkringen och A-kassan är inte en del av välfärden enligt moderaten och riksdagsmannen Tomas Tobé

Hade en liten debatt med moderaternas skolpolitiska talesperson i riksdagen om sjukförsäkringen och A-kassan, föga förvånande drog han upp argumenten om att det ska vara mer lönsamt att arbeta osv osv. Men det som förvånade mig är att han var öppen med att skilja A-kassan och sjukförsäkringen från välfärden. Han hävdar alltså att dessa två sociala skyddsnät ej är en del av välfärden.

Bedöm själva:

tydligt

 

Sedan är det lite intressant att moderata företrädare helt ogenerat stämplar A-kassan och sjukförsäkringen som bidrag då det faktiskt är motsatsen. Det är arbetande människor som aktivt betalar in varje månad för att faktiskt ha en trygghet om man blir sjuk eller arbetslöshet. Det är inte lathet, det är att vara mån om sig själv och alla andra som är med i A-kassan.

Med Tomas logik så är hårt arbetande människor bidragstagare? 

Märkligt resonemang om ni frågar mig. 

Annonser

One Comment on “Sjukförsäkringen och A-kassan är inte en del av välfärden enligt moderaten och riksdagsmannen Tomas Tobé”

 1. Inge Ting skriver:

  Utarbeta enkla ordlistor, förteckningar gärna med illustrationer för att underlätta förståelsen för de som saknar grundläggande fakta om termerna som brukas och missbrukas. 

  Bidrag = bla bla t.ex
  Avdrag = typ av bidrag bla bla
  Välfärd = det som bidrar till att
  Absoluta och relativa tal och varför man ska relatera tal till ngt
  Försäkringspremie och utbetalning på försäkring = finansieringen inbyggd i själva idébygget långt och är verkligen inget bidragssystem

  Det känns som om ngn har lurat i dem att t varje pris rapa upp dessa floskler. 

  Gör klart för dem att ni vet bättre och använd orden på ett korrekt sätt i stället för att förvänta er att få medhåll från dessa osäkra, centralstyrda terminaler för att använda en liknelse inom datorvärlden.

  Enkla spelregler. Tråkigt att behöva lyssna till deras oförmåga att kunna hantera begreppen på ett korrekt sätt. Går de till val på att försöka förvirra? 

  På detta sätt kan moderaternas bidrag till samhällets välfärd bättre möta behovet vilket skulle göra även dem lyckligare som människor även om de inte tycks ha de basala kunskaper som krävs för att tillåta insikter på det område av livet som berör oss alla.
  Vore bra om moderaterna kunde börja lämna lite mer bidrag till en hållbar värld. 

  Får intrycket av att de oavsett vad argumenten och sammanhangen är skall säga 200 000 och bidrag. De kanske tror att ju mer det upprepas desto sannare blir det.

  I en grupp av människor är det viktigt att alla bidrar. Madame är att som medmänniska försöka sig på att förstå vad andra bidrar med – det är inte alltid det går att översätta i termer av pengar. Ett av de största bidragen till mänskligheten är förlossningar men de finns inte medräknade som en pluspost i BNP. 
  Bidrag är ett fint ord och det är sorgligt att höra det missbrukas som om det vore något vi inte ska ägna oss åt. VI ÄR ALLA BIDRAG TILL MÄNSKLIGHETEN.

  Alla behövs = röster som moderaterna vill ha för att få tillfälle att prata mer strunt. Utskrivet betyder det alla röster behövs för nyam. Uppenbart är att enligt nyam behövs inte alla de människor som av en eller annan anledning skiljer sig från deras idé om arbetslinjen som riktmärke.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s