Fas 3 är frivilligt enligt ungliberaler – för en ensamstående mamma så handlar det inte om ett fritt val!

I skuggan av hela den här skandalen med Arbetsförmedlingens ledning så fortsätter det varje dag att strömma in nya människor till Fas 3. Att varken AF eller regeringen har någon plan på hur man ska lösa långtidsarbetslösheten är uppenbar. Eller vänta! Ett nytt jobbskatteavdrag kanske hjälper…. Fast det har det inte gjort de 4 senaste gångerna.

Bild av Max Gustafson

Bild av Max Gustafson

Att hamna i Fas 3 ser jag som att hamna på slutstationen, enligt siffror från arbetsförmedlingen så får endast 2% av deltagarna jobb. Det är verkligen en katastrofsiffra.

Samtidigt som allt detta sker så kommenteras  det på sociala medier av liberaler och unga centerpartister att det är ”frivilligt att gå med i Fas 3…

Yes: Ni läste rätt.

cufgotland

En ensamstående 25 årig mamma som har varit arbetslös i 3 år tvingas att gå med i Fas 3, för henne är det inget fritt val. Om alternativet är att hamna på gatan så är inte Fas 3 något fritt val.

Skall man med samma logik säga att slavarna hade ett fritt val? Jobba till slavförhållanden eller dö. ”Men vadå, det är ju valfritt!!”.

Sålänge det kommer finnas sådana här arbetsmarknadspolitiska åtgärder så kommer dem aldrig vara ”valfria” i praktiken. Det handlar i slutändan om: Acceptera och få rätt till existensminimum eller alternativet att hamna på gatan utan pengar.

Det är inte valfrihet. Det är ett tvingat val. 

 

 Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s