Moderaterna är och kommer aldrig någonsin vara ett arbetarparti!

Något som har märkts av ganska tydligt nu efter Reinfeldts sommartal är att Moderaterna på fullaste allvar försöker måla ut Socialdemokratin som arbetarfientlig. Alla som kan lite politisk historia vet att ett sådant uttalande enbart är skrattretande.

Moderaterna har i alla tider motsatt sig reformer som handlat om låg- och medelinkomsttagarnas bästa.

  • Nej till allmän rösträtt
  • Nej till A-kassa
  • Nej till lagstadgad semester
  • Nej till ATP
  • Nej till allmänna sjukförsäkringar
  • Fackföreningsfientliga
  • Nej till kollektivavtal

Listan kan göras lång över saker som har gagnat löntagarna men som Högerpartiet/Moderaterna har varit emot. Skattesänkningar är den enda frågan som Moderaterna har gått till val på under hela 1900- och 2000-talet.

http://www.youtube.com/watch?v=_0ZhmG-u7yc

 

Att sänka skatten och sedan hävda sig själva som arbetarvänliga är djupt ohederligt och felaktigt. Det gäller nu för oss inom arbetarrörelsen att informera och övertyga väljarna att skattesänkningar måste tas från något annat, te.x sjukförsäkringen och sjukvården vilket betyder att det blir dyrare att gå till läkaren eller att A-kassan blir sämre.

Ett riktigt arbetarparti ser till helheten och när Reinfeldt pratar om ”vanligt folk” så låter det på honom som att ”vanliga människor” aldrig blir sjuka eller arbetslösa under sitt liv. Vi socialdemokrater vet att alla blir sjuka någon gång under sitt liv och att individen förtjänar en högkvalitativ sjukvård och sjukförsäkring.

Samma gäller för människor som har ett arbete men som blir uppsagd, den personen förtjänar att ha en generös A-kassa under den tiden då personen står mellan två jobb.

Alla kan blir arbetslösa och sjuka och att en sjuksköterska får 300 kr mer i månaden tror jag faktiskt inte spelar någon roll eftersom många sjuksköterskor lider av tung arbetsbelastning, dåliga anställningar, låga löner och personalbrist. Jag tror att en sjuksköterska hellre uppskattar fler kollegor och bättre arbetsvillkor än 300 kr extra i månaden.

Moderaterna har aldrig sett till arbetarnas bästa och har aldrig varit ett arbetarparti.

Det kommer aldrig att bli heller! 

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s