Moderaterna vill sätta tiggare i fängelse – deras sätt att bekämpa fattigdom

Moderaterna står för en politik som handlar om att bredda klyftorna i Sverige. Det är inget nytt oavsett flashiga slogans och värdeord som ”det nya arbetarpartiet”.

06s06-tiggare

Lite då och då så visar Moderaterna upp sitt klassförakt och släpper pressmeddelanden. Som idag te.x där det handlar om att förbjuda tiggeri.

Så här skriver Lars Beckman på sin blogg:

Riksdagens utredningstjänst skriver att det enligt Köpenhamnspolisen är vanligt att den som döms för tiggeri första gången inte straffas alls, andra gången får en villkorlig dom på tio dagar och tredje gången döms till tio dagars fängelse.

 

Moderaternas sätt att bekämpa utsatthet och fattigdom är att sätta människor i fängelse. Detta är ett bevis på Moderaternas unkna människosyn.

”Jobbar du inte är du en samhällsparasit”, lite sådana vibbar får jag av detta uttalande, lite samma tongångar som i Reinfeldts beryktade bok ”Det sovande folket”.

Att förbjuda tiggeri är inte rätt väg att gå, att klämma åt tiggeri-ligor är en väg att gå men inte att kollektivt straffa alla som tigger för att på så sätt komma åt ligorna. Ett annat sätt att bekämpa det organiserade tiggeriet är att alla socialistiska/socialdemokratiska partier i EU-parlamentet kämpar för ett utbyggt socialt skyddsnät i hela EU så att tiggeriet minskas i hela Europa.

På det viset så kan man bekämpa tiggeriet utan att förbjuda det.

Nej, Beckmans uttalande stinker rutten människosyn på lång väg. 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s