Miljardsatsningen på den sänkta krogmomsen blev ett dyrt fiasko

hämta

Jag hatar att säga ”vad var det vi sa” men…

Vad var det jag sa!

Både vi i oppositionen och KI har kritiserat denna dyra reform vars syfte var att få ut fler i arbete inom restaurangbranschen. Resultatet blev nu egentligen motsatsen. Endast 400 människor har fått jobb via den här reformen och notan för hela reformen landade på saftiga 5,4 miljarder kr, det betyder alltså drygt 13.000.000 kr/nyanställd.

En rakt igenom usel affär för svenska skattebetalare.

Det som har varit ganska väntat är att ingen borgare vad jag har sett har försökt motbevisa siffrorna från SCB med undantag Lars Beckman:

 

Nu vet ju både Lars Beckman och jag att syftet med reformen var att få folk i arbete och att priserna skulle bli lägre. Så blev inte fallet.

Det är också intressant hur Henrik von Sydow (M), ordförande i skatteutskottet försöker sig på anekdotisk argumentation likt många andra i Alliansen som försvarar sänkningen av momsen:

”– Jag har besökt flera restauranger som aldrig hade startat om inte sänkningen genomförts. Branschen sysselsätter många unga och utrikesfödda, och jag är försiktigt optimistisk till att sänkningen på sikt skapar fler jobb, säger han.” DN

 

Vad hade man kunnat gjort för dessa 5,4 miljarder kr istället?

Satsat på fler bostäder, fler sjuksköterskor och fler lärare. Jobb som verkligen behövs och som bygger Sverige starkt inför morgondagen. Istället satsar regeringen på branschstöd som hamnar direkt i krögarnas och McDonald’s fickor.

Våra skattepengar. 

Regeringens största fiende är verkligheten.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s