Almedalen 2013: Lägesrapport – dag 2

1049171_10151545635148732_601460701_o

Almedalen är inne på sin 3:e dag och temperaturen ökar, både bildligt och bokstavligt. Detta är dock min andra dag här och ikväll är det dags att lyssna på Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin. Överlag så känns det som att det är mindre folk här i år jämfört med hur det var förra året.

Sen kanske det beror på att det är väldigt tidigt på veckan och att tungviktarna talar senare.

Det seminarium/debatt som har varit mest intressant idag var om ungdomsarbetslösheten där SSU:s förbundsordförande Gabriel Wikström var med och debatterade bland annat mot MUF:s förste vice ordförande Rasmus Törnblom.

Ett sakerna som jag reagerade på under debatten var när Rasmus hävdade attt arbetssökade får hjälp från dag ett hos arbetsförmedlingen. Det är en medveten lögn och faktafel då en arbetssökande får vänta i 3 månader till personen får hjälp och stöd från AF. Detta trots att AF vill hjälpa unga in på arbetsmarknaden men som är bakbundna av regelverket skapade av regeringen.

Detta vill SSU ändra på, vi vill att en ung arbetslös ska ha hjälp redan dag ett och att hen inom 90 dagar ska ha kommit i arbete, utbildning eller praktik.

Återkommer till bloggen efter partiledartalet av Fridolin.

 Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s