Sigtunamodellen, jobbpolitik som fungerar!

Att vi har en trött regering som maler på om gamla misslyckade bedrifter det vet vi sedan länge, att vi har en regering helt utan framtidstro och som saknar en politik för att folk ska komma i arbete.

arbetslinjen

Mot detta så står en pigg och alert socialdemokrati som tar massarbetslösheten på allvar och vi har politiken som ska motverka detta. Ta te.x ”Sigtunamodellen”, där den offentliga sektorn, alltså kommun och landsting anställer människor som under lång tid har levt på försörjningsstöd. Dessa människor får då en avtalsenlig lön och riktiga arbetsuppgifter inom t.ex barnomsorg, skolbespisning och äldrevården.

Detta är en oerhört effektiv åtgärd eftersom dem som anställs uträttar riktiga arbetsuppgifter mot en riktig lön som man kan leva på. Dessutom så får människor en framtidstro under året som personen jobbar inom kommunen.

Nu har man infört detta även i Ludvika rapporterar Sveriges Radio i Dalarna:

– Det är jätteroligt, vi ser så stora möjligheter med att göra det här både för den enskilde men också för kommunen, säger det socialdemokratiska kommunalrådet Maria Strömkvist.

 

Idén med att låta kommunen anställa arbetslösa med försörjningsstöd kallas Sigtunamodellen och det var på ett seminarium i just Stockholm som det socialdemokratiska kommunalrådet Maria Strömkvist blev intresserad.

 

– När jag kom hem tänkte jag att det där borde vi prova för det är så mycket vinna-vinna effekter av det, säger Maria Strömkvist.

 

Mellan femtio och sextio personer kommer innan året är slut att anställas någonstans inom Ludvika kommun. Och det under ett års tid med avtalsenlig lön.

 

– En del kommer att vara i skolan och en del i äldreomsorgen utifrån vad man har för utbildning och intressen, säger Maria Strömkvist.

 

Detta är Socialdemokratisk politik som ger resultat och framtidstro. Något som moderat jobbpolitik saknar.

 Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s