MUF:are och Moderat riksdagsledamot försvarar Fas 3 med allt dem har.

Skämtteckning45

Idag publicerades det en debattartikel i Expressen av den moderata riksdagsmannen Jan Ericson där han går ut och hävdar stenhårt att Fas 3 är en framgång:

Andelen deltagare som är nöjda med sin plats i sysselsättningsfasen har också ökat. Enligt den senaste omfattande deltagarenkäten är 75 procent nöjda, vilket är en ökning från 63 procent året före. 82 procent av deltagarna tycker att arbetsuppgifterna är meningsfulla och 74 procent anser att kontakten med handledaren på arbetsplatsen fungerar mycket eller ganska bra.

 

Mätningen han refererar till är baserad på ett urval av 1000 personer och en svarsfrekvens på 70% där 3/4 av dem som svarade ansåg att Fas 3-platsen är till belåtenhet. En helt meningslös mätning alltså med tanke på att det är över 30.000 deltagare i Fas 3.

Mest glädjande är naturligtvis att så många kommer tillbaka i arbete, med tanke på att deltagarna i sysselsättningsfasen ofta står mycket långt från arbetsmarknaden. I genomsnitt har de varit arbetslösa i åtta år, 20 procent i mer än tio år. Fyra av tio är 55 år eller äldre. Lika många har något arbetshandikapp.

 

Många kommer tillbaka i arbete säger han, endast 16% av Fas 3-deltagarna skrivs ut och hamnar i ”vanligt” arbete. I Skåne är siffran ännu lägre, där har endast 2% av deltagarna skrivits ut och hamnat i ”vanligt” arbete. Det är en katastrofal siffra och förstår verkligen inte hur man kan vara nöjd.

Det roliga är också att varje gång jag skriver om Fas 3 så skriver Rebaz Sanar, vice ordförande för MUF Eskilstuna att Fas 3 är så himla bra och att han hela tiden hänvisar till den här mätningen jag nämnde tidigare:

Capture Capture1

”Tycker du inte som mig så blockar jag dig” Intressant demokratisyn han visar upp, vet han om att han är en representant för Moderaterna?

capture2 Capture3

Ja, i realiteten så är inte det ett val att vara aktiv i en arbetsmarknadspolitisk åtgärd, vet inte om det är valfrihet att välja mellan fattigdom och existensminimum. Falsk valfrihet.

Capture4

Att 700 har svarat på en enkät om Fas 3 där över 30.000 är med så är inte mätningen statistiskt tillförlitlig.

Capture5

 

På vilket sätt leder det till jobb om man målar om stolar varje dag? Man har ingen rätt till att studera på komvux samtidigt som man är aktiv i Fas 3. Hur ska man kunna komma ut på arbetsmarknaden om det är betygen som är problemet men man får inte läsa upp dem?

Vinner vi socialdemokrater valet så kommer Fas 3 att försvinna, det är ett löfte från (S) och istället för Fas 3 så kommer vi satsa på något som kallas för extrajobb i välfärden där man som långtidsarbetslös får göra meningsfulla arbetsuppgifter inom vården, barnomsorgen och äldrevården för en kollektivavtalsenlig lön och där man har rätt att kunna deltidspraktisera och studera på distans samtidigt som man är aktiv inom extrajobbet i välfärden.

Jag tror på politikens möjligheter att förändra, det tror inte Moderaterna. Beklagligt och synd. Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s