(S) vill ersätta Fas 3 med välfärdsjobb

Skämtteckning45

Jag har skrivit spaltmeter om detta elände som kallas Fas 3. Denna arbetsmarknadspolitiska åtgärd som just nu har satt över 30.000 människor i passivitet och en återvändsgränd. Nu har Socialdemokraterna gått utannonserat i sin vårmotion att Fas 3 kommer tas bort och istället ersättas med något som kallas för välfärdsjobb:

– På ett äldreboende skulle det kunna handla om att gå bredvid den ordinarie personalen och hjälpa till med lyft så att de blir mindre tunga. Det skulle också kunna handla om att stanna kvar lite längre hos den äldre, säger Magdalena Andersson.

Jobben i välfärden ska inte vara heltid, utan olika former av deltid. Tanken är att personerna som deltar ska kunna studera eller söka jobb den tid då de inte arbetar. Till skillnad från i fas 3 kommer deltagarna, enligt S-förslaget, att få en kollektivavtalsenlig lön. DN

 

De största skillnaderna gentemot Fas 3 är att man i det nya förslaget har möjlighet att studera och söka arbete den tiden man inte är sysselsatt och man har rätt till avtalsenlig lön vilket man inte har rätt till som Fas 3-deltagare.

Meningsfulla arbetsuppgifter och riktig lön mot passivitet och bidragsberoende.

Det är väljarna som bestämmer. 

Lästips:

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s