Fas 3 är människoförnedring och måste avskaffas. (ökning av deltagare och ökad kritik)

Skämtteckning45

Har flera gånger skrivit om det vidriga Fas 3 som månad efter månad ökar i antalet inskrivna. I mitt egna distrikt Västmanland så har andelen inskrivna i Fas 3 ökat med 20%, detta med bakgrunden att riksdagen beslutade 2011 att anvisningarna till Fas 3 skulle upphöra så ändrade regeringen helt sonika bara namnet på åtgärden från Fas 3 till ”sysselsättningsåtgärden”.

Detta skriver SVT:

Arbetsgivare får statligt bidrag för att ta emot långtidsarbetslösa som ingår i Fas tre. De ska inte utföra ordinarie arbetsuppgifter men där finns ett utbrett fusk menar Susanna Svensson.

– Arbetsförmedlingen ser mellan fingrarna när Fas treare utför ordinarie arbetsuppgifter. Risken är att det kommer fler sociala företag som lever på bidrag och gratis personal, och som konkurrerar ut seriösa småföretag, säger Susanna Svensson.

 

Elisabeth Svantesson (M), ordförande i arbetsmarknadsutskottet kommenterar:

Elisabeth Svantesson (M) är ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott. Hon menar att det kan vara svårt att veta vad som är ordinarie arbetsuppgifter.

– Det ska inte tränga undan vanliga jobb men samtidigt är den gränsen väldigt svår, säger hon. Men tanken är ju att man från den här platsen ska kunna gå vidare till ett jobb där man inte tränger undan någon annan.

 

Problemet kära Elisabeth är att Fas 3 inte har fungerat och att det är en form av återvändsgränd istället för att hjälpa folk ut i arbete. Dessutom ska inte Fas 3-deltagare gör ordinarie arbetsuppgifter, gör dem det regelbundet så är det isåfall företagets eller föreningens förbannade skyldighet att anställa personen och ge hen en lön som hen kan leva på istället för att föreningarna eller företagen får miljonbidrag och deltagarna får förlita sig på försörjningsstöd.

Det är en rent av vidrig och nedvärderande människosyn, och detta låter regeringen bara fortsätta.

Dessutom noterar jag att en församling i Skövde ska bedriva kafféverksamhet med enbart Fas 2 och Fas 3-deltagare. Jag som har varit kyrkligt aktiv förfasas verkligen över detta och undrar om det verkligen är något som den svenska kyrkan ska uppmuntra?

Nej, jag står fast vid min åsikt om att hela Fas 3-reformen handlar om att bryta ner människor och få dem att acceptar vilka skit-villkor som helst med argumentet: ”det är bättre än inget jobb alls”.

Fas 3 ska bort, punkt slut. 

 

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s