Alliansen har övergett jobben och Socialdemokraterna har tagit befälet.

(S) står för en offensiv jobbpolitik när regeringen helt har övergett den.

(S) står för en offensiv jobbpolitik när regeringen helt har övergett den.

Moderaterna gick till val på att utrota arbetslösheten, det var ett vallöfte. Socialdemokraterna hade misslyckat med jobben och vi hade en trött statsminister och det var en massarbetslöshet på 6,6% och allt var katastrof enligt dem.

Idag, 6 år senare så har vi en handlingsförlamad regering med en trött statsminister och en arbetslöshet på 8,5% som dem konsekvent vägrar kalla för massarbetslöshet och istället hävdar att arbetslösheten är låg bland etniska svenska mitt i livet. Dem argumenterar om sina oerhört populära åtgärder som Fas 3 där man låser in människor i passivitet och detta efter att man kallade Socialdemokraternas åtgärd Plusjobben för ”låtsasjobb”.

Ett tecken på denna handlingsförlamning som regeringen har hamnat i är att arbetsmarknadsutskottet har ställt in flera möten pågrund av att regeringen har varit för dåliga på att komma med propositioner:

De rödgröna anser att regeringen inte gör någonting åt arbetslösheten. Det kommer så få förslag från regeringen till riksdagen att arbetsmarknadsutskottet har ställt in sex av 13 möten hittills i år.

– Vi har inget att göra. Och när vi har möten är det mest EU-ärenden på dagordningen. (Arbetet.se)

 

Därför känns det bra att Socialdemokraterna nu verkligen fokuserar på jobben, vi kan inte ha 25% av ungdomarna gå utan arbete. Inom 90-dagar ska ungdomar ha hamnat i arbete, praktik eller en utbildning. Ingen ung människa ska gå utan arbete i mer än 90 dagar.

Vad socialdemokraterna också ska göra är att ta bort Fas 3, detta elände som bryter när människor och som dränerar dem på framtidsdrömmar och önskan om frihet och där företag tjänar miljoner genom bidrag för att ha gratis arbetskraft. Detta är vad jag kallar för modernt slaveri!

Till detta hör också en trygg arbetslöshetsförsäkring till också, ingen arbetande människa ska behöva känna sig otrygg på jobbet om hen skulle bli av med arbetet. En trygg A-kassa är A och O för en trygg arbetsmarknad och för människors frihet.

Socialdemokraterna är och har alltid varit det enda arbetarepartiet i svensk politik, detta faktum ska vi cementera när vi går in i valrörelsen: Jobben är vår största prioritet! 

 

 

Annonser

3 kommentarer on “Alliansen har övergett jobben och Socialdemokraterna har tagit befälet.”

 1. Anton Johansson skriver:

  Jag har aldrig förstått eran 90dagarsgaranti, vilka jobb är det som dessa åtgärder ska leda till exakt? Eller ska det som det heter på ”politiska” – skapas jobb?

  • Markus Mattila skriver:

   Det handlar om att en ung person upp till 25 år ska få ett arbete med avtalsenlig lön med ett särskilt anställningsstöd. Dessutom handlar det inte bara om jobb, handlar också om att man har möjlighet att påbörja en yrkesutbildning eller en annan vuxenutbildning om det är så att man behöver komplettera sin kunskaper.

   • Anton skriver:

    Det var inte det andra frågan gällde. Det var vilka jobb personerna i fråga skulle erhålla.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s