Reinfeldt, ett hot mot demokratin.

Demokrati? Vad är det?

Demokrati? Vad är det?

Hård rubrik jag vet, men efter de senaste veckornas intensiva debatt om Reinfeldts uttalanden i Davos och efter Tobias Billströms och Hanif Bali´s uttalanden om asyl- och anhöriginvandringen där statsministern har varit osedvanligt tillbakadragen så känns det befogat.

Nyss fick rubriken mer relevans av det skälet att Reinfeldt har tackat nej till att möta Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven i duelldebatt i SVT Agenda. Som skäl så sa han följande till Expressen:

Fredrik Reinfeldt vill inte duellera mot Stefan Löfven så länge S-ledaren bara företräder Socialdemokraterna.

Men han kan tänka sig en debatt på tu man hand om Löfven erkänner att det inte finns något regeringsalternativ till alliansen.

Nu ställer statsministern krav för att ställa upp i en duell mot Socialdemokraternas partiledare i SVT:s ”Agenda”.

– Ska jag ställas till svars som regeringschef för ett regeringsalternativ som har 49,4 procent, då ska mot mig ställas upp ett regeringsalternativ, eller så ska man erkänna att det inte finns, säger Reinfeldt till Expressen.se.

 

Det är detta så irriterar mig, hur kan våran statsminister stå och vara så maktfullkomlig och kunskapslös och säga att det enda skälet till att ställa upp är om Socialdemokraterna representerar ett fullgott regeringsalternativ.

For his information så avgörs regeringsfrågan hur människor har röstat i riksdagsvalet, det  känns lite som grunden till hur den svenska demokratin fungerar. Innan valet så är ALLA partier i opposition ett potentiellt regeringsalternativ, eftersom det är väljarna som avgör vilka som ska ha regeringsmakten.

Socialdemokraterna har i alla tider sökt breda majoriteter efter riksdagsvalen för att kunna regera och partiet har även också gått till val som ENSKILT parti med eget valmanifest. Valet 2010 är undantaget som bekräftar regeln.

Vad som är säkert är att den politiska kartan den kommer se annorlunda ut efter valet. Fortsätter det som det gör nu så finns det en sannolikhet att antingen KD eller C kommer falla ur riksdagen eller i bästa fall: Båda partierna och då står Statsministern där med byxorna ner och helt plötsligt inte har något regeringsalternativ.

Detta är något som vår Statsminister bör veta, men har på senare tid fått en sådan arrogans och maktfullkomlighet som inte så lite liknar Göran Perssons ledarstil innan valförlusten 2006. Detta kan troligtvis bli Alliansen fall. 

Reinfelts arroganta stil och krav är ett hot mot demokratin. 

Demokratin ska vara villkorslös, det har inte statsministern förstått.

Annonser

One Comment on “Reinfeldt, ett hot mot demokratin.”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s