10.000 kr i hyra för en etta, konsekvensen av regeringens bostadspolitik.

Moderaterna pratar hela tiden om att en vanlig arbetare ska få mer i plånboken efter alla jobbskatteavdrag. Men hur går det ihop med retoriken om att sänka minimilönerna för unga och göra det svårare att hyra en lägenhet.

Så här skriver Aftonbladet:

 

”Hyresgästföreningens beräkningar visar att en etta i Stockholms innerstad kan blir dubbelt så dyr som tidigare, och kosta 10 300 kronor att hyra med de nya bestämmelserna.

– Med de här reglerna skyler man bara det stora problemet – att det finns för få bostäder, säger Pär Svenberg.

Är det inte vettigt att den som har dyra lån och vill hyra ut sin bostadsrätt har möjlighet att kompenseras för hela bostadskostnaden?

– Nej det tycker jag inte. Det drabbar så pass få. Det är möjligen bara de som nyligen köpt bostadsrätt som förlorar på det gamla systemet, säger Pär Svanberg.

Enligt SvD har 100 000 stockholmare har varken bostadsrätt, villa eller hyreskontrakt, utan bor inneboende eller i andrahandslägenheter.”

 

Det här med att man får mer pengar i plånboken är bara lögn, högkostnadsskyddet för läkemedel höjs, fackavgifterna har höjts, hyrorna ökar samtidigt som det finns röster inom Alliansen som vill sänka ingångslönerna och minska fackföreningarnas påverkan.

Hur ska framtidens unga kunna skapa sig egna och stabila liv om man inte ens kan flytta hemifrån eller få en garanterad inkomst utan att behöva vara orolig över om man klarar månaden ut.

Då är frågan:

Är detta ett Sverige vi vill lämna till våra kommande generationer? 

Inte jag.

Lästips:

  • Martin Moberg (S) om massarbetslösheten

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s