Nu kommer Anders Borg få stora trovärdighetsproblem

Anders Borg kommer att få grova trovärdighetsproblem.

Anders Borg kommer att få grova trovärdighetsproblem.

Jag tror det mesta har blivit sagt om att Finansministern har sänkt förväntningarna inför 2013 och 2014. Det som är intressant med detta är hur förtroendet för honom kommer påverkas pågrund av detta. Alliansens största trumfkort har varit ekonomin just och att Anders Borg har varit ansvarsfull när det har kommit till landets offentliga finanser.

Så här skriver Mats Knutsson på SVT:

Anders Borg har stora trovärdighetsproblem när han hävdar att alla prognosmakare under hösten justerat ner sina kalklyler.

Visst har de det, men regeringens budget i september stack ut kraftigt när den till skillnad från i praktiken alla andra bedömare förutspådde en så stark tillväxt 2013 som 2,7 procent.

Nu har det också visat sig att den prognosen, precis som kritikerna pekade på, var alldeles för optimistisk.

Det innebär att arbetslösheten blir betydligt högre än vad regeringen tidigare trott, att underskottet i statsbudgeten ökar och att statsskulden växer.

Dessutom så väntas arbetslösheten stiga uppåt 8,3% fram till valåret 2014 och detta kommer verkligen att vara en öm tå för regeringen som faktiskt gick till val 2006 på att radera ”massarbetslösheten”. Arbetslösheten är högre idag men Borg vägrar kalla det för massarbetslöshet, vilket i sig är ganska intressant och historielöst.

Det är nu vi i Socialdemokraterna som vi ska gå framåt och visa på ett regeringsalternativ där ordning och reda i våra offentliga finanser är A&O men att vi också gör ansvarsfulla framtidssatsningar på jobb och utbildning för att kunna möta framtidens utmaningar.

Lästips:

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s