Skrota läx-rut och satsa på fler och bättre lärare istället!

Läxhjälp skall finnas till för alla, inte bara för dem med tjock plånbok.

Har följt debatten om Läx-rut de senaste dagarna och jag kan inget annat säga att det är en bedrövlig reform. Läxhjälp är bra, men varför då inte satsa så att skolorna själva kan anställa läxhjälpare som kan hjälpa eleverna efter skoltid? Det är enbart ett avdrag för de som redan har råd med läxhjälp och inte för de som faktiskt behöver hjälp. Detta kommer att öka klyftorna i den svenska skolan ytterligare. Skolverket är en instans som har kritiserat detta:

Nu tar även Skolverket ställning mot rut-avdraget för läxhjälp som de menar gynnar elever med rikare föräldrar och ökar skillnaderna mellan elever.
”En skattereduktion skulle ge möjlighet för vissa elever att få stöd i sin läxläsning. Samtidigt måste detta vägas mot alternativ-användningen av skattemedel”

Sen har vi argumentet  från borgarna att Läx-rut gör så att en tidigare ”svart bransch” nu har blivit vit. Det argumentet håller inte då det inte finns några belägg för att det skulle finnas en bransch för svart läxhjälp.

Jag hoppas att skolverket kan stoppa detta vansinne då vi i praktiken tar ett steg bakåt i utvecklingen vad gäller skolan, läxhjälp skall erbjudas till alla:

Oavsett storleken på plånboken!

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s