”Största förnyelsearbetet på 20 år ska modernisera S”

(S) gör sitt största förnyelse arbete på 20 år.

Lagom till morgonkaffet så råkade jag klicka in mig på DN.se och se att högsta partiledningen har skrivit en debattartikel:

För det första: Vi inför principen ”var fjärde ung”. Under nittiotalet gick Socialdemokraterna före med att införa varannan kvinna på listorna. Det hånades då – men i dag vet vi hur det stärkt jämställdheten i svensk politik. Nu går vi vidare med att minst 25 procent av kandidaterna på valbar plats bör vara under 35 år.

För det andra: Vi moderniserar våra rekryteringsprocesser och öppnar upp vårt parti. För att få en bättre mix av olika kompetenser inför vi kompetensprofiler för våra kandidater.

För det tredje: Vi ska placera oss mitt i samhället genom en ny strategi för fler samarbeten med näringsliv, akademi och engagerade aktörer i det civila samhället.

”Gör din plikt – kräv din rätt” är grunden för våra politiska lösningar. Det bygger på att var och en gör rätt för sig, arbetar eller utbildar sig. Och att både samhället och näringslivet tar sitt ansvar för välfärden och skapar förutsättningar för utveckling och ekonomisk tillväxt.

Detta är sannerligen ett friskhetstecken för partiet, (S) har fått tillbaka självförtroendet och framtidstron efter all turbulens med Juholts avgång och tid som partiledare. Att (S) nu inför principen ”var fjärde ung” för att föryngra partiet ser jag som ett genidrag och man kan dra paraleller till 90-talet då partiet hånades för sin ”varannan kvinna” princip.

Jag får goda vibbar av det här.

Lästips:

 

 

Annonser

One Comment on “”Största förnyelsearbetet på 20 år ska modernisera S””

  1. […] som skrivit: Johan Westerholm, Peter Högberg, Martn Moberg, Markus Mattila, Ola Möller, Peter […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s