Fegt av Löfven angående vinst i välfärden.

Stefan Löfven försöker sig på en halvhjärtad kompromiss angående vinster i välfärden.

Idag gläntade Stefan Löfven på dörren till hur (S) tänker ställa sig i frågan om vinstuttag i välfärden. Detta säger Löfven själv till DN:

En mer öppen bokföring kommer enligt Stefan Löfven att leda till bättre beslutsunderlag för så väl medborgare som de lokalpolitiker som upphandlar tjänsterna. Ser folk vad pengarna används till pressas även vinsterna ned, tror S-ledaren.

Jag hade hoppats på att Löfven skulle lyssna till den massiva kritiken mot vinstuttag i välfärden från (S) men också från väljarna som inte vill att vinster från välfärdsföretag tas ut.

Jag ser hellre en modell där samtliga företag som verkar i välfärden återinvesterar sina vinster i verksamheten genom att anställa fler lärare, skaffa bättre läromedel och bättre lokaler. Inte på något sätt ett förbud mot företag, men ett återinvesteringskrav.

Att ha ett investeringskrav är ett sätt att ta ansvar för skattebetalarnas pengar. Skatten ska gå till välfärden, och inte till Lyxbåtar.

Lästips:

 

Annonser

One Comment on “Fegt av Löfven angående vinst i välfärden.”

  1. […] som skrivit: Peter Johansson, Peter Högberg, Johan Westerholm, Martin Moberg, Markus Mattila, Johan Westerholm, Martin Moberg, Peter […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s