Vinster hör inte hemma i välfärden.

Att man är emot vinstuttag i välfärden kan idag nästan anses som kommunistiskt att man dessutom anses emot valfrihet. Jag håller inte med på den punkten. Sverige är te.x det enda landet tillsammans med Chile som tillåter vinstdrivna företag äga och sköta skolor. Inte ens i kapitalismens förlovade land USA får man äga och driva skolor med vinstsyfte.

Skulle man ta bort vinstintresset så finns fortfarande valfriheten kvar. Man kan fortfarande starta upp välfärd som drivs av en non profit-princip i form av föreningar, stiftelser, kooperativ som kan konkurrera mot kommuner och landsting.

Sen denna skrämselpropagande från alliansen där dem påstår att barn/ungdomar som studerar på privata friskolor får hoppa av sin utbildning stämmer inte. Redan idag på friskolor så får elever läsa klart sina studier om skolan i fråga går i konkurs, det skolan inte gör är att ta in nya elever men dem som redan går får alltså läsa klart.

Våra skattepengar skall gå dit dem är avsedda för: nämligen välfärden. Så att ta ut vinster och lägga dem i egna fickor är för mig helt oacceptabelt.

Skatten skall finansiera välfärd, inte lyxbilar. 

Lästips:

 


One Comment on “Vinster hör inte hemma i välfärden.”

  1. […] Lena Sommestad, Roger Jönsson, Martin Moberg, Ola Möller, Roger Jönsson, Lena Sommestad, Markus Mattila, Informationstjänsten, Thomas Böhlmark Dela detta:TwitterFacebookRedditDiggStumbleUponE-postSkriv […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s