Palme-filmen och (S)kuggbudgeten.

Vi presenterade idag en framtidsinriktad budget med fokus på full sysselsättning.

Idag presenterade Socialdemokraterna hela sin budgetmotion för 2013 och jag kan inte säga annat än att det är precis det Sverige behöver: en framåtriktad, pragmatisk och ansvarsfull politik. Några av nyheterna idag var en höjning av barn/studiebidraget med 100 kr/mån samt underhållsstödet som höjs med 50 kr/månaden.

Kommentarerna från högern lät inte vänta på sig då redan efter några minuter skanderades ut att (S) minsann är ett bidragsparti som höjer bidragen och i detta räknade dem A-kassan som ett bidrag, och att våra förslag är ofinansierade när det i själva verket är tvärtom. Vi har finansierat varenda krona och när det kommer till argumentet om att (S) är ett bidragsparti så hänvisar jag till DN från 2012-08-02:

”Under årets första sex månader ökade utbetalningen av socialbidrag med närmare tio procent i Sverige.

Under januari månad 2012 betalades drygt 800 miljoner kronor ut i socialbidrag, eller ekonomiskt bistånd, till personer i Sverige. Under juni hade summan ökat med 9,2 procent till 870 miljoner. Det visar preliminära siffror från Socialstyrelsen.”

Jag har idag också sett dokumentärfilmen om Olof Palme med SSU Västmanland och jag kan säga såhär att svensk politik aldrig kommer få se en lika karismatisk, vältalig och påläst politiker som Palme. Filmen rekommenderas till alla som är intresserade av samhällsfrågor och svensk 1900-talshistoria.

Lästips och länkar:Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s