Socialdemokraterna satsar på sjukförsäkringen i budgeten.

Trygghetssystemen är inget som faller Moderaterna i smaken.

När man ser och läser hemska vittnesmål/upplevelser från den raserade sjukförsäkringen så får man framtidstro när Socialdemokraterna nu går framåt och vill satsa 3,5 Miljarder kr på att höja taket i sjukförsäkringen samt slopa den andra sjuklöneveckan. Sveriges Radio skriver så här:

I partiets budgetförslag för nästa år ska utförsäkringarna stoppas. Vidare vill man höja sjukersättningen till 80 procent av lönen. I förslaget höjs också taket på sjukersättningen. Det innebär att alla som tjänar upp till 29 700 kronor i månaden skulle få ut 80 procent av lönen i ersättning.

Och precis som partiledaren Stefan Löfven aviserade i sitt sommartal för ett tag sedan så vill Socialdemokraterna slopa en av de två sjuklöneveckor som arbetsgivaren får betala när någon anställd är sjuk.

– Detta är en lättnad för arbetsgivare som anställer, inte minst när det gäller personer som har högre sjukhistorik. Det gör att man vågar anställa dem, och vi tror att det kan vara en viktigt del att öka engagemanget hos parterna kring sjukförsäkring och ohälsa på arbetsplatser, säger Thomas Eneroth.

Detta förslaget samt den om att avskaffa Fas 3 kommer inte vara svåra för mig som Socialdemokrat att stå bakom för både Sjukförsäkringen och Jobbfrågan är regeringens ”akilles-häl” och det är bra att (S) nu tar sin chans och slår mot Regeringens svaga punkt.

Sverige förtjänar en human och trygg sjukförsäkring:

Moderaterna håller inte med.

Lästips:Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s