Regeringens jobbfiasko ÄR ett fiasko. Ingen myt.

Arbetslösheten är högre idag än för 6 år sedan.

Arbetslösheten är regeringens största akilleshäl, det vet dem om. Därför blir det ganska underhållande att läsa dagens ledare i Expressen där Anna Dahlberg tillsynes okritisk anser att regeringens jobbfiasko är en myt. Jag kan inget annat än häpnas över den okunskap och ignorans över människors livssituation.

Hon skriver följande:

Ingen kan vara nöjd med en situation där 7,2 procent går arbetslösa. Men om man ska värdera alliansens jobbfacit måste man se till helheten. Kriserna har avlöst varandra samtidigt som nya grupper, som tidigare inte fanns på arbetsmarknaden, har tillkommit, vilket har pressat upp arbetslöshetssiffrorna.

Trots detta har sysselsättningen legat stabilt. Det måste ses som ett styrkebesked. Regeringen har genomfört stora delar av det som forskningen förespråkar, såsom jobbskatteavdrag och en sänkt a-kassa, och det har gett effekt. Det räcker med att jämföra med 90-talskrisen för att se skillnaden.

Jag tycker inte man ska vara stolt över en arbetslöshet på 7,2%, hade vi levt under 2005 så hade detta klassats som massarbetslöshet av Reinfeldt och Anders Borg. Sen är det intressant att titta tillbaka på tidigare uttalanden från statsministern. Senast i Maj tidigare i år så antydde Statsministern att 300.000 personer har hamnat i sysselsättning. Nu säger moderata debattörer istället att det är 200.000 som har hamnat i sysselsättning.

För exempel, se nedan:

Full sysselsättning nås genom konkreta reformer som riktar sig specifikt till dem hårdast drabbade grupperna i form av:

  • Traineeplatser.
  • Utbildningskontrakt för personer som saknar gymnasiebetyg.
  • Satsningar på läraryrket.
  • Höjt tak i A-kassan.

Socialdemokraterna har högra ambitioner för Sverige och vi har alltid ordning på statens finanser! 

Annonser

One Comment on “Regeringens jobbfiasko ÄR ett fiasko. Ingen myt.”

  1. […] skrivit: Håkan Svärdman, Håkan Svärdman, Peter Johansson, Martin Moberg, Alliansfritt Sverige, Markus Mattila Dela detta:TwitterFacebookRedditDiggStumbleUponE-postSkriv utLinkedInPinterestTumblrGillaGillaBe […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s