Thomas Böhlmarks tjänst utlystes några dagar innan ”Klappturk-gate”.

Det trillade in en intressant sak i min ”inbox” angående skandalen med Thomas Böhlmark och ”Klappturk-skandalen”.  Jag vill med hänsyn till min källa inte ”outa” personen i fråga som gett mig detta, men jag garanterar att källan är trovärdig och har en hög position inom ”Nya Moderaterna”.

Det handlar om ett ”intern-mail”, där man utannonserar tjänsten som politisk sekreterare och ansvarig för Sociala Medier. Det intressanta med detta mail är att man utlyste denna tjänst innan hela skandalen med Thomas Böhlmark och hans uttalande.

Då är frågan, har helgens ”Klappturk-skandal” något att göra med att hans tjänst annonserades ut några dagar innan?

Fanns det ett missnöje mot honom inom partiet?

Tjänsten som politisk sekreterare och ansvarig för sociala medier gick ut redan i torsdags enligt min källa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

One Comment on “Thomas Böhlmarks tjänst utlystes några dagar innan ”Klappturk-gate”.”

 1. Men Markus…?

  Man måste kunna lita på sina källor. Den här källan bör du torka ur och glömma bort. Den här källan har tydligen i strid ström av avloppsvatten att bjuda på.

  Det är inte Thomas Böhlmarks tjänst, eller rättare sagt den tjänst som Thomas nu är avstängd från, som utlyses. Hade du bemödat dig att undersöka vad Thomas Böhlmark gjorde för Moderaterna hade du förstått det. Istället köper du okritiskt det källan serverar, utan att reflektera över att Thomas tjänst var ett päron och den andra tjänsten ett äpple. Skilj på päron och äpplen, och stoppa gärna en frukt i munnen innan du börjar skvallra, insinuera och göra din blogg till Netroots svar på Hänt i Veckan.

  Thomas tjänst gick ut på att lyfta fram moderaternas närvaro på nätet på olika sätt. Thomas utbildade och jobbade med hur vi som parti ska kunna använda nya medier för att få ut våra budskap. Det som hände i lördags visar att det behövs, hur snabbt nya medier fungerar och hur ett dj*vligt korkat uttryck på Twitter kan starta ett mini-drev över natten. Vi behöver lära oss mycket, vissa mer – andra mindre. Vi behöver en person som har det jobbet som Thomas hade.

  Den tjänsten du skvallrar om handlar om en pressekretare som lägger fokus på vad som sägs, vad som skrivs och vad som debatteras på olika forum på nätet. På hur andra aktörer – partier, organisationer och folk från den tredje statsmakten – spelar sina kort. Underrättelsearbete typ, där Thomas Böhlmark sysslat med utbildning och grubblerier om hur vi själva ska spela spelet. Det är två helt olika uppdrag. Två helt olika tjänster. Två olika personer som jobbar.

  Det där sista, det mest insinuanta, om att folk i vårt parti var missnöjda med Thomas innan den infamösa tweeten är bara löjligt. Dels för att Thomas knappt har hunnit bli varm i kläderna och därmed inte hunnit skapa något missnöje. Att det sedan inte finns någon någonstans som någon gång är populär överallt hos alla om allt är en annan sak. Men att som du svammla och knyta ihop dina lösa trådar till skvallerinlägg känns löjligt.

  Hur sedan missnöjet med Thomas Böhlmark i sin roll som sociala medier-guru i mitt parti ser ut efter twittrandet kan vi bara spekulera i. Klart är att han är avstängd från den tjänsten tills vidare. Vad som sker i framtiden vet inte du, inte jag. Men sluta dra slutsatser som inte kan dras, snälla.

  Kram,

  och hälsa Lois och Stewie…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s