Moderaterna försöker måla upp sig som ett ”Välfärdsvänligt Parti”.

Moderaterna har alltid varit motståndare till det svenska välfärdssamhället.

Efter en period av bloggfrånvaro så tänkte jag leverera ett inlägg angående dagens debattartikel i SvD Brännpunkt.

Moderaterna påstår nu att dem vill satsa på välfärdsfrågorna och på så sätt profiliera sig som det ”nya välfärdspartiet”. För en oinsatt väljare så kan detta tyckas låta jättebra, men går man under ytan så förstår man att detta är tomma ord:

”Att göra den offentliga sektorn till Sveriges bästa arbetsgivare, att göra ålderdomen trygg, och att göra så den svenska skolan är till för alla är inte bara viktiga frågor att vinna trovärdighet för att vinna val, det är också Sveriges stora framtidsutmaningar. Det är frågor som måste lösas av kommuner som just Örebro, Sundbyberg och Östra Göinge. Moderaterna är det nya statsbärande partiet. Det är hög tid att vi blir det nya välfärdspartiet.”

För att förstå varför detta är struntprat så måste man göra en historisk tillbakablick:

Moderaternas nuvarande partiledare skrev i sin bok ”Det sovande folket” att:

”Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd”.

”Den offentliga sektorn är en omöjlig konstruktion om det reses krav på effektivitet. Antingen blir det dyra ineffektiva monopol eller också blir den offentliga sektorn en aktör på fungerande marknader. Inget av detta är en utveckling som bör uppmuntras.”

”Välfärdsstaten är en omöjlig konstruktion. De som kortsiktigt vinner överröstar alltid de som långsiktigt har att betala. Överge den generella välfärdspolitiken och sluta att uttala löften om att välfärden kan garanteras politiskt. Politiker skapar inga resurser och kan därför inte heller ställa ut löften om resursernas fördelning.”

Samt det faktum att Moderaterna i alla Riksdagens omröstningar innan valet 2006 har ställt sig negativa till Socialdemokratiska välfärdssatsningar som: 4 veckors semester, A-kassa, sjukförsäkringar, allmän sjukvård osv osv.

Dem var dessutom en bärande kraft emot demokratiseringen av Sverige när allmän och kvinnlig rösträtt blev lagstadgat!

Att Moderaterna nu försöker profiliera sig som ett välfärdsvänligt parti ser jag som ett hån mot dem människor som har kastats ut ur sjukförsäkringen och trots läkarintyg måste söka arbeten på en ”fiktiv arbetsmarknad”. 

Det enda partiet i Sveriges Riksdag som kan garantera välfärd, det är Socialdemokraterna! 

Lästips och källor:

 

 

 


4 kommentarer on “Moderaterna försöker måla upp sig som ett ”Välfärdsvänligt Parti”.”

  1. Reclaim skriver:

    Du har givetvis missat socialstyrelsens rapport som kom fram till att privat välfärd som inte var märkbart sämre jämfört med offentlig?

  2. Reclaim skriver:

    Dessutom är den där boken gammal skåpmat. Vem hade inte radikala åsikter när man var ung?

    • markusmattila skriver:

      Fredrik Reinfeldt var 28 år när han skrev boken, vet inte om man är så himla ung då?

      • Reclaim skriver:

        För att vara en politiker, jo. För 10 år sedan var jag vänsterextremist. Inte idag. Förstår du resonemanget? Människors åsikter är inte fasta. Finns heller inget som visar på att Reinfeldt skulle vilja skrota hela välfärden. Isf hade det hänt för länge sedan.


Lämna en kommentar