Vår Gud är oss en väldig Borg…

Röda Berget

Anders Borg, inte Fredrik Reinfeldt, är regeringens fundament. Det är Borg som bär regeringens förtroende. Därför måste bilden av den ofelbare Anders Borg upprätthållas.

Anders Borgs ekonomiska linje är att spara och betala av statsskulden. Hans verktyg är det finanspolitiska ramverk och det överskottsmål som skapades av Regeringen Persson i syfte att röja upp efter finanskrisen på 90-talet. Det är viktigt att påminna sig att ramverket och överskottsmålet skapdes som ett svar på dåtidens utmaning, dvs följderna av finanskrisen. Idag är det problemet löst. Logiskt borde det innebära att ramverket och överskottsmålet ses över och anpassas till dagens utmaningar.

Orsaken att det inte händer är inte omsorg om landets bästa, utan om moderaternas opinionssiffror. Kritiken mot Anders Borg kommer numera från alla håll. Statsvetare, fack, näringsliv var inte nådiga i somras.

Men det är intebara LO och Svenskt Näringsliv som menar att regeringens finanspolitik just nu är för restriktiv. Enligt statsvetaren…

View original post 273 fler ord

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s