Moderater raljerar om (S)-förslaget om att kommuner anställer långtidsarbetslösa.

Edvin Alam (M) raljerar om (S)-förslaget om att kommunen anställer långtidsarbetslösa.

”Man ska inte leva på bidrag, vi står för att alla ska ha ett arbete”.

Så kan det låta hos vissa moderater när man diskuterar jobbpolitik. Idag var det annorlunda: Anders Johansson socialdemokratisk kommunordförande i Sigtuna debatterade kommunens satsning på långtidsarbetslösa som istället för att leva på försörjningsstöd istället ska få ett riktigt arbete inom kommunen, med riktig lön och rätt att engagera sig fackligt.

Detta motsätter sig den moderata oppositionen och påstår att dem arbetslösa kastas ut i bidragsberoende efter avslutad tjänst efter ett år. Vilket i sig är helt befängt. Genom den här satsningen så får dem arbetslösa en chans att få en fot in på arbetsmarknaden och få arbetslivserfarenhet vilket väger tungt på arbetsmarknaden. Man får dessutom bra referenser och kontakter.

Sen är det en ganska intressant diskussion på Twitter där många ledande (M)-debattörer likställer A-kassan med bidrag. Vilket är helt fel, A-kassan är en omställningsförsäkring på samma sätt som att sjukpenningen är en försäkring.

Alla ska ha ett arbete och det har Socialdemokraterna alltid sagt, eftersom att regeringen helt verkar ha gett upp hoppet om arbetslösheten så måste kommunerna ta ett mycket större ansvar.

Socialdemokraterna är det enda Arbetarepartiet värd namnet. 

Lästips:

 

Annonser

One Comment on “Moderater raljerar om (S)-förslaget om att kommuner anställer långtidsarbetslösa.”

  1. […] jag började min politiska era 1994 så var det många inom MUF som hade åsikten att a-kassan var bidrag, för det kom från staten. Idag finns det de som tycker exakt likadant inom MUF 2012. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s