Allt fler söker bidrag hos kyrkan.

En allt vanligare syn.

”Allt fler söker bidrag hos kyrkan”.

Det är en rubrik som jag aldrig trodde att jag skulle få läsa. Inte här? Inte i välfärdslandet Sverige? Men i alliansens Sverige så verkar allt vara möjligt: utförsäljningar av statliga bolag till skatteparadis, nedskärningar i välfärden, fler kastas in i Fas 3 och en massarbetslöshet som regeringen helt ignorerar och en skyhög ungdomsarbetslöshet som biter sig fast.

Antalet bidragssökande hos kyrkan har ökat säger SVT idag: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/allt-fler-soker-bidrag-hos-kyrkan

”Tuffare krav på socialtjänsten
Även Stockholms socialsekretere upplever att riktlinjerna för bistånd har stramats åt. Enligt en undersökning som socialdemokraterna i Stadshuset har gjort känner nästan 75 procent ett tryck att bli mer restriktiva i att godkänna ansökningar. Varannan socialsekreterare upplever att de inte hinner med sina arbetsuppgifter inom ramen för sin arbetstid och många känner att de ekonomiska kraven hindrar dem från att göra ett bra jobb.”

Samtidigt som detta sker så står vår svenska statsminister och påstår att han värnar om den svenska modellen och den svenska välfärden, samtidigt som han långsamt demonterar den mitt framför nosen på den svenska befolkningen.

Hur kan en samhällsmodell från 1800-talet anses som modern?

Lästips:

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s