En Statsministerkandidat som har medvind, analys av Löfvens tal.

En statsministerkandidat som har medvind.

Som socialdemokrat så kände jag mig extra förväntansfull idag inför Stefan Löfvens tal. Jag var redan på plats 2 timmar innan Löfven skulle upp på scenen.

Stefan Löfven möttes av ståenden ovationer innan han beträdde scenen som man hade förlängt med en Catwalk. Han började prata om det grymma våldet mot den egna befolkningen i Syrien där han tryckte på att Assad måste följa fredsplanen som Kofi Annan har satt upp och att det syriska folket har rätt till demokrati och frihet!

Sen började han prata om det som var tyngdpunkten i talet: Jobben och landets ekonomi. Han hävdade bestämt att Socialdemokraterna aldrig skulle äventyra statens finanser och att (S) var med och skapade det finanspolitiska ramverket. Han gav även en del kängor till Moderaterna där han bland annat förklarade att sänkningen av krogmomsen har räckt till finansieringen av två högskolor i två år!

Sen förklarade han dem nya förslagen som har presenterats här i Almedalen:

  • En miljard till klimatvänliga innovationer.
  • En satsning på Exportstöd till små och medelstora företag.

Jag kan inget annat än att applådera Löfven för ett väl skrivet och väl framfört tal, dem borgare som lyssnat på talet och påstår att det är en brist på förslag. Lyssna igen.

Stefan Löfven är en seriös statsministerkandidat, och han kommer inte släppa siktet på att bli Sveriges nya statsminister 2014!

Rekommenderad läsning:

 


One Comment on “En Statsministerkandidat som har medvind, analys av Löfvens tal.”

  1. […] som skrivit: Ulf Bjereld, Martin Moberg, Ann-Sofie Wågström, Peter Högberg, Martin Moberg, Markus Mattila, Helena Ericson, Martin Moberg, Olas tankar, Johan Westerholm, Martin Moberg, Peter Johansson, […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s