Sagostund med Reinfeldt, analys av Almedalstalet.

Han började med det vanliga, att förklara att Sverige står sig ekonomiskt starkt och att vi har starka offentliga finanser jämfört med övriga Europa.

Sen började han berätta historier om personer han har träffat under sina resor genom Sverige som har jobb som undersköterskor, busschaufförer osv, men han nämner inte hur man ska få bukt på problem som arbetsbelastning på arbetsplatsen och underbemanningen på många äldreboenden.

Publiken kändes väldigt förväntansfull minuterna innan Reinfeldt klev upp på scen och man spelade upp ”Sommartider” med dansande MUF:are som välkomnade honom. Applåderna var väldigt kraftfulla i början av talet men tappade kraft allt eftersom.

Överlag så är min första känsla att jag har hört allt för och att Reinfeldt inte presenterade några konkreta åtgärder åt den stigande ungdomsarbetslösheten förutom utspelet om den såkallade ”Jobbpakten” där Reinfeldt vill se ett ökat samarbete mellan stat, näringsliv och fackföreningar för att få fram nya jobb.

Men hur denna ”Jobbpakt” skulle göra detta berättade han inte. Han red ganska mycket på redan genomförda reformer så som den sänkta arbetsgivaravgiften och densänkta restaurangmomsen samt jobbskatteavdragen.

Som slutkläm så måste jag säga att detta måste vara bland de mest intetsägande talen jag har hört av en statsminister.

Någonsin.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s