Åsa Romsons Almedalstal 2012, mina reflektioner.

Kan börja med att säga att hon började katastrofalt, hon läste för mycket innantill och hon kändes alldelles för osäker, tills hon halvvägs in tog upp meteorologen Per Holmgren på scenen och lät honom kontretisera dem konsekvenser som kan hända med dagens miljöpolitik. Från den punkten så blev det bara bättre och hon lätt mer säker i sig själv och kunde improvisera mer och skämta.

Rent politiskt så gav hon en del kängor till Alliansen och gick lite till vänster och kritiserade regeringens såkallade ”arbetslinje” och kritiserade även den politik som ligger till grund för alla utförsäkringar.

Hon nämnde också att Sverige måste ta ett större klimatansvar och börja satsa på billigare kollektivtrafik och satsningar på den svenska järnvägen och större satsningar på ”Grön energi”. Vad gäller MP:s utrikespolitik så föreslog hon att Sverige borde införa ett ”Demokrati-kriterium” när det handlar om vapenhandel, för att då förhindra att vapen säljs till diktaturer.

I det stora hela så var jag ganska nöjd med 2/3 av talet, det började katastrofalt men blev så mycket bättre efter Per Holmgrens framträdande vilket verkade ha gett Åsa Romson en energikick och samma med publiken.

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s