Almedalen: SD’s hårda retorik skrämmer bort väljare, talade bara för frälsta.

Pressträffen med Jimmie Åkesson och Björn Söder.

Hemkommen efter dag ett av årets Almedalsvecka och den började med att jag var på en pressträff med SD och lyssnade på Björn Söder samt Jimmie Åkesson. Där dem bland annat pratade om att dem ska börjar fokusera mera på kriminalpolitiken och så att säga bli det nya partiet för ”Lag och ordning”.

Talet som han hade senare på kvällen kändes för mig som om det var vigt åt dem redan frälsta med tanke på att han hela tiden tilltalade publiken som ”Partivänner”.

Han pratade dessutom ganska varmt om Per-Albin Hanssons ”Det svenska folkhemmet”, med välfärdssamhället i centrum och kritiserade ganska mycket Regeringens förda politik som har lett till att folk kastats ut ur socialförsäkringssystemen och att han gärna ser en återställning av det.

Retoriskt sätt så kändes Jimmie Åkesson mer säker i år jämfört med förra året, vilket också förde med sig att han kunde prata mer öppet om den invandringskritiska linjen vilket uppskattades av publiken till en viss del.  När det kommer till det  rent sakpolitiska så kom det inte fram så mycket nytt och han fortsatte att mala på om att alla samhällsproblem kan skyllas på invandringen, eller att allt är de övriga 7 riksdagspartiernas fel.

Det enda som egentligen var nytt var det att dem vill satsa mer på kriminalpolitiken och försöka på så sätt att tona ned det invandringskritiska, även fast det inte märktes i talet som hölls.

Som slutkommentar så måste jag säga att Åkesson rent retoriskt höll ett skickligt tal, men han övertygade inte mig och inte så många andra heller med sin hårda retorik.

Snart dags att sova, måste ladda inför Miljöpartiets dag.

 

 

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s