MUF vill konkurrensutsätta AMS och AMS kritiserar regeringens Arbetslinje.

Det är glada studenttider och dem som nu har tagit studenten får njuta av stunden, för sen kommer verkligheten och det är dags att komma ut på arbetsmarknaden som med dagens regering har blivit allt mer förädisk och osäker.

Ett utspel jag såg från MUF var att man nu bl.a vill konkurrensutsätta Arbetsförmedlingen och CSN. Enligt dem så skall detta leda till fler jobb, hur det ska gå till vet jag inte men jag anser att det är en grov felprioritering att börjar privatisera även där!

Vad man istället bör göra är:

  • Få arbetssökande in i arbetsmarknadsåtgärder från dag ett.
  • Få arbetsförmedlingen att använda sina ekonomiska resurser mer effektivt.
  • Ge dem verktyg dem behöver för att hjälpa arbetssökande in eller tillbaka till arbetsmarknaden.
  • Vidareutbilda handläggare vad gäller bemötande gentemot de arbetssökande.

Nästa ämne som jag tänker ta upp är en artikel i Dagens Arena: http://www.dagensarena.se/nyheter/arbetsformedlare-domer-ut-regeringens-jobbpolitik/

”Av de lite drygt 2 000 arbetsförmedlarna som har svarat på enkätundersökningen anser över hälften att de inte har tid eller resurser för att klara uppdraget. Närmare hälften av arbetsförmedlarna anser även att de lagar, regler och politiska beslut som de jobbar efter är otillräckliga. Sju av tio tycker dessutom att jobb- och utvecklingsgarantin inte ger ett tillräckligt bra stöd för de unga arbetslösa.
– Eftersom jobb- och utvecklingsgarantin och jobbgarantin är de stora verktygen som regeringen har att erbjuda så innebär det här en väldigt grundläggande kritik mot den jobbpolitik som regeringen för, säger Roger Syrén.”

Nu har alltså Arbetsförmedlare runt om i Sverige gått ut och öppet kritiserat Alliansens jobbpolitik. Eftersom Arbetsförmedling är en viktig spelare i det här sammanhanget så bör detta vara ett hårt slag mot regeringens såkallade ”Arbetslinje”. Hur kommer moderaterna att siffertrixa bort detta kan man ju nu undra.

Det värsta är att dem kommer alltid på sätt att siffertrixa eller skylla på att det är Socialdemokraternas fel.

Lästips:

 

 

 

Annonser

One Comment on “MUF vill konkurrensutsätta AMS och AMS kritiserar regeringens Arbetslinje.”

  1. Bjorn Alvebrand skriver:

    MUF förslagen bedömer jag som endast pubertal naivitet och ingen real möjlighet att omsätta i praktik. Dessutom var förslagen menade att skapa jobb, men huvuddelen av förslagen lär dem få svårt att beskriva som jobbskapande åtgärder.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s