Littorins arbetslinje – en fattigdomsfälla

A-kassan är en viktig hörnsten i den svenska modellen, den är skapad som en försäkring och skall kunna finnas där som trygghet när man blir av med jobbet så man inte kastas ut i fattigdom.

I dagens Sverige så ser man tillbaka på den tiden man kunde lita på A-kassan, men efter att den borgerliga alliansen har fått makten så har A-kassan sakta försämrats och det är allt färre som har rätt till full ersättning.

Detta skriver Karin Pettersson på Aftonbladets ledare: http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article14877765.ab

En framgångsrik Socialdemokratisk arbetsmarknadspolitik är att ha en stark och stabil A-kassa som garanterar ekonomisk trygghet om man blir av med arbetet.

Partiet måste sudda bort Bidragsstämpeln på A-kassan och förklara för väljarna att det inte är ett bidrag, och förklara att det är en arbetslöshetsförsäkring.

 

 

Annonser

One Comment on “Littorins arbetslinje – en fattigdomsfälla”

  1. […] som skrivit: Löntagarbloggen, Markus Mattila, Stardust Dela detta:TwitterFacebookRedditDiggStumbleUponE-postSkriv utLinkedInGillaGillaBli först […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s