Är du arbetslös eller sjuk, be anhöriga om stöd, säger Reinfeldt.

Att trygghetssystemet håller på att kollapsa det vet vi om, vi vet att statsministern är väl medveten om det och han beskyller gång på gång Socialdemokraterna och påstår att vi står för en såkallad ”Bidragslinje” vilket är struntprat.

Nu anser Statsministern i en intervju med SvD: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fem-ar-med-alliansen-reinfeldtintervju_6566059.svd att om man blir arbetslös eller sjuk så ska personens anhöriga bidra ekonomiskt.

Jag citerar en bit av intervjun:

”Hur ska de försörja sig nu när krisen står för dörren?

– Det är ett skäl till att vi ibland talar om ett obligatorium för att få det heltäckande. Men det som händer är att människor hittar andra grunder för sin försörjning om det inte blir genom a-kassan.

Hur menar du?

Man får stöd och hjälp av sina föräldrar, sin partner eller på annat sätt. Sist och slutligen finns det ju andra trygghetssystem som fångar upp människor. Men den här situationen är inte ny medoss.”

Reinfeldt vill alltså att anhöriga ska bidra ekonomiskt och att på sikt göra A-kassan obligatorisk, vilket i sig skulle bli katastrofalt för den svenska fackföreningsrörelsen.

När han säger att han värnar om den svenska välfärdsmodellen  så är det bara skitsnack, han är väl medveten om att människor kastas ut i utanförskap när man utförsäkras från A-kassan och Sjukförsäkringen.

 

 

Annonser

One Comment on “Är du arbetslös eller sjuk, be anhöriga om stöd, säger Reinfeldt.”

  1. @peterdahlin skriver:

    Reblogged this on peterdahlin and commented:
    Det är lätt så länge det inte är svårt. Markus Mattila ang. Reinfeldts uttalande om att det alltid går att hitta ekonomisk hjälp från närstående.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s