En kort reflektion om mötet mellan Reinfeldt och Juholt.

Onsdagens debatt mellan Fredrik Reinfeldt och Håkan Juholt var bättre än förväntat, även om det inte kom fram något nytt konkret från båda sidorna.

Reinfeldts svar på allt var fortsatta skattesänkningar och beskyllde Juholt för att inte ha en konkret och tydlig socialdemokratisk politik, det här med att kasta sten i glashus verkar vara statsministerns paradgren.

Juholt pekade på verkliga problem som finns i samhället: massarbetslösheten biter sig fast, Sjukförsäkringen är ett misslyckande vilket bland annat ett par ledande kristdemokrater och centerpartister har erkänt och att Fas3 utnyttjar redan utsatta människor på arbetsmarknaden.

Blir den femte jobbskatteavdraget nedröstat i riksdagen senare i höst så risker vi att gå in i en regeringskris och i värsta fall så kan ett nyval utlysas, detta vill nog varken statsministern eller Håkan Juholt.

Annonser

2 kommentarer on “En kort reflektion om mötet mellan Reinfeldt och Juholt.”

  1. sd skriver:

    massarbetslösheten har ju varit mer eller mindre oförändrad de senaste 15 åren förutom när sossarna införde ”arbetsmarknads-politiska åtgärder” som sänkte den.. dvs man tvingade in folk på ”utbildningar” och ”praktik”… gotta love it 😉

    • markusmattila skriver:

      Okej, om du var i samma situation, vad föredrar du? Utbilda sig genom AF och få kompetens eller gå igenom fas3 som i dagens form tvingar in folk i en återvändsgränd och som utnyttjar folk som redan befinner sig i en tuff situation.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s